معاون آموزشی وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه دانشکدههای علوم پزشکی تا پایان سال رتبهبندی آموزشی میشوند، گفت: ۲۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور نیز تا پایان سال رتبهبندی بینالمللی خواهند شد.
به گزارش خبرنگار بازارکار به نقل از ایسنا، دکتر باقر لاریجانی در نشست خبری تشریح اقدامات آموزشی وزارت بهداشت که امروز به مناسبت هفته دولت در ساختمان مرکزی این وزارتخانه برگزار شد، با تاکید بر این که وضعیت علمی کشور رو به رشد است، اظهار کرد: ایران در بین کشورهای اسلامی از نظر رتبه علمی جایگاه اول را دارد و از نظر همین رشد علمی در دنیا به رتبه ۱۵ رسیده است. همچنین طی ۵ سال گذشته در دانشگاههای علوم پزشکی کشور هزار پرونده اختراع را ثبت کردهایم. ضمن اینکه تعدادی از دانشمندان این حوزه که آمار آنها به ۵۰ نفر میرسد، جزو یک درصد دانشمندان دنیا محسوب میشوند.
وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس آمارهای معتبر ارائه شده جایگاه ایران از نظر استنادات به تولیدات علمی در حوزه علوم پزشکی امروز به رتبه ۱۷ رسیده است. همچنین در مراکز تحقیقاتی علمی تا ۷۰۰ طرح تحقیقاتی در حوزه تحول در آموزش پزشکی را دنبال میکنیم.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به آمار ۷ هزار دانشجوی رشتههای علوم پزشکی در کشور تاکید کرد: ما در وزارت بهداشت در حال آماده کردن بانک جامع اطلاعاتی از استعدادهای درخشان و نخبگان هستیم. به گونهای که حدود ۱۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی در این طرح مشارکت داشتند.
اجرای طرح ساماندهی نیروی انسانی
دکتر لاریجانی با اشاره به طرح ساماندهی نیروی انسانی در وزارت بهداشت، گفت: محاسبات نیروی انسانی در تمام رشتههای تخصصی و غیر تخصصی تا پایان سال انجام میشود و با توجه به اجرای سیاست بومیگزینی که از سال ۹۲ دنبال میشود، توزیع نیروی انسانی ما اصلاح میشود و ۳۰ درصد دانشجویان ما تعهد خدمت در مناطق مورد نظر را دارند.
آمار ۵۵ هزار نفری دانشجویان علوم پزشکی
وی خاطر نشان کرد: در ۱۰ سال گذشته تعداد ۲۴ دانشگاه و دانشکده در گروه علوم پزشکی تاسیس شده است و در حال حاضر ما ۳۲۷ دانشکده و ۴ هزار رشته مقطع در زمینههای مختلف در کشور داریم. ضمن این که ۵۵ هزار نفر دانشجو در گروه علوم پزشکی مشغول تحصیل هستند که ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر آنها در رشته دندانپزشکی، ۱۱ هزار نفر در رشته داروسازی، ۵ هزار نفر در رشته پرستاری و ۱۰ هزار آنها در رشته مامایی تحصیل میکنند.
وضعیت ظرفیت رشتههای پزشکی در ۱۰ سال گذشته
معاون آموزشی وزیر بهداشت همچنین در خصوص طرح افزایش ظرفیت رشتههای علوم پزشکی نیز گفت: ما طی ۱۰ سال گذشته ۷۵ درصد ظرفیتهای ورود به رشتههای پزشکی را افزایش دادیم، به طوری که این افزایش در برخی رشتهها نظیر پرستاری به ۱۲۰ درصد میرسد؛ بنابراین معتقدیم توسعه آموزش پزشکی باید در کنار توسعه زیرساختها فراهم شود.
افزایش ۹۵ درصدی ظرفیت پذیرش رشتههای تخصصی طی ۵ سال گذشته
دکتر لاریجانی خاطر نشان کرد: ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای تخصصی وزارت بهداشت طی ۵ سال گذشته تا ۹۵ درصد افزایش یافته است. ضمن این که ما در کنار آن گسترش رشتههای پزشکی را نیز داشتهایم، بنابراین تمامی تصمیم گیریها اعم از افزایش ظرفیت پذیرش در رشتههای پزشکی باید در چارچوب توجه به کیفیت اتفاق بیفتد.
دکتر لاریجانی از برنامه وزارت بهداشت برای جذب ۲ هزار هیات علمی تا پایان سال خبر داد و گفت: بنا داریم تا آخر سال جاری حدود دو هزار هیات علمی جدید بتوانند در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام کنند و ما بتوانیم آموزش اساتید را در دستور کار قرار دهیم. همچنان ۵۰ درصد اعضای هیات علمی در آموزشهای ما مشارکت دارند و برنامه ما این است که برای هر ۲۸ هیات علمی یک شرکت دانشبنیان دایر کنیم و این شرکتها نیز تا چند سال آینده گسترش مییابند.
تصویب مصوبه فعالیت اعضای هیات علمی در شرکتهای دانشبنیان
معاون آموزشی وزیر بهداشت یادآور شد: ما دنبال تصویب مصوبهای در هیات امنا هستیم که بر اساس آن اعضای هیات علمی دانشگاهها با موافقت دانشگاه و حفظ فعالیتهای آموزشی بتوانند در شرکتهای دانشبنیان نیز مشغول به کار شوند.
دکتر لاریجانی تاکید کرد: طی دو سال گذشته تعداد ۱۰۰ نفر متخصص پزشک خانواده تربیت کردیم و تلاش داریم تا ۵ سال آینده ۱۵ هزار پزشک عمومی تربیت شوند و این افراد بتوانند به صورت مجازی آموزشهای پزشک خانواده را دریافت کنند. همچنان که سال گذشته ۲۶ دوره مهارتی و ۵۵ مرکز مهارتی در این حوزه مجوز فعالیت گرفتند و تلاش داریم تا پایان سال حداقل ۱۰۰ برنامه آموزش و مرکز مهارتی را دایر کنیم.
افزایش سرانه پزشک به جمعیت کشور
معاون آموزشی وزیر بهداشت با تاکید بر این که این وزارتخانه تربیت نیروی انسانی خود را بر اساس نیاز جامعه ساماندهی میکند، به طوری که امروزه از جذب ۷۰۰ دانشجوی پزشکی به ۷ هزار پذیرش در سال رسیدهایم و با توجه به این که ۳۰ درصد از این دانشجویان تعهد خدمت دارند، پیش بینی میکنیم سرانه پزشک به ۲ در هزار جمعیت برسد.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای ارزیابی الکترونیکی دانشجویان، گفت: در حال حاضر ۷۳ درصد آزمونهای وزارت بهداشت به صورت الکترونیک برگزار میشود.
انجام دور دوم اعتبارسنجی بیمارستانهای آموزشی تا پایان سال
وی به اعتباربخشی بیمارستانهای آموزشی کشور اشاره کرد و گفت: این اعتباربخشی بر اساس ۴۲ شاخص الزامی و ۴۴ شاخص ترجیحی صورت گرفت و بر اساس این اعتبارسنجی تعدادی از بیمارستانهای آموزشی توانستند تایید شوند و تعدادی نیز اخطار گرفتند و دور دوم برنامه اعتبارسنجی نیز تا پایان سال انجام میشود.
دانشکدههای علوم پزشکی رتبهبندی میشوند
معاون آموزشی وزیر بهداشت تاکید کرد: در سال جاری برای پنجمین بار در حوزه علوم پزشکی تمام دانشکدهها رتبهبندی آموزشی میشوند، ضمن اینکه دانشگاههایی در حوزه رتبهبندی بینالمللی فعال هستند و تا پایان سال ۲۰ دانشگاه اعتباربخشی بینالمللی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴۰۰ برنامه آموزشی برای مخاطبین خارجی وجود دارد و ۲۰ هزار هیات علمی در علوم پزشکی کار میکنند، اظهار امیدواری کرد: با جذب دو هزار هیات علمی جدید برخی از نیازهای کشور در این حوزه رفع شود. ضمن این که ۱۰ درصد فارغ التحصیلان دورههای تخصصی امسال تعهد خود را در دانشگاهها آغاز میکنند.
آییننامه دانش پژوهشی اعضای هیات علمی در دست تصویب
دکتر لاریجانی با بیان اینکه ما آییننامهای برای بازنشستگی اعضای هیات علمی در دست تصویب داریم، گفت: بر این اساس از هیات امنای دانشگاهها خواستیم که این آییننامه را نهایی کنند و بر اساس مصوبات هیات ممیزی وزارت بهداشت آییننامه دانش پژوهشی به دانشگاهها ابلاغ خواهد شد و اساتیدی که نوآوری داشته باشند، در مراحل ارتقا تاثیر مثبت میگیرند.
۱۰ درصد فارغ التحصیلان پزشکی مشغول فعالیتهای غیر پزشکی هستند
دکتر لاریجانی خاطر نشان کرد: بر اساس محاسبات وزارت بهداشت، حدود ۱۰ درصد فارغالتحصیلان رشتههای علوم پزشکی مشغول متادونتراپی، ۱۰ درصد در کارهای غیرپزشکی هستند و ۹ درصد نیز از کشور به دلایلی اعم از تحصیل و غیره خارج میشوند.
به گفته معاون آموزشی وزیر بهداشت تمامی برنامههای آموزشی وزارت بهداشت طی دو سال گذشته بازبینی شده است و تلاش داریم در این برنامهها کیفینگری را در اولویت خود قرار دهیم.
منبع : خبرگزاری ایسنا