در این مقاله میخواهیم به صورت کامل به مسئله حقوق کار و شکایت از کارفرما توسط وکیل بپردازیم که مقاله شامل مواردی مانند شکایت از کارفرما بابت حقوق، بیمه و سنوات می باشد. پس تا آخر مقاله همراه ما باشید و در صورت داشتن سوال راجب وکیل شکایت از کارفرما می توانید از بخش نظرات یا به صورت تلفنی سوال خود را مطرح نمایید.
مواردی که کارگر امکان شکایت از کارفرما دارد :
- عدم بستن قرارداد کارفرما با کارمند یا کارگر
- عدم پرداخت حقوق توسط کارفرما
- بیمه نکردن کارگر توسط کارفرما
- دادن حقوق کمتر از سقف تعیین شده توسط قانون
- اخراج کردن کارگر یا کارمند بدون دلیل
- جریمه کردن کارگر و کم کردن حقوق آن
- اضافه کار کشیدن از کارگر و عدم پرداخت مزد آن
- استفاده از کارگر در روزهای تعطیل بدون پرداخت مزد آن
شکایت از کارفرما در تهران و سایر شهرها
تیم تخصصی شکایت از کارفرما در تهران و ایران آماده هستند که شما را راهنمایی کنند و پاسخ جواب سوال خود را براحتی از آنها بگیرید.
تبعیت حقوقی یعنی اینکه کارگر به دستور کارفرما کار کند و کارفرما بصورت مستقیم یا غیرمستقیم بر کار وی نظارت داشته باشد البته این تبعیت مطلق نیست و کارفرما فقط می تواند در حدود اطلاعات و تخصص کارگر از روی کار بخواهد، تبعیت دیگر تبعیت اقتصادی می باشد. بدین صورت که کارگر از لحاظ اقتصادی تابع کارفرما است و به مرد و استمرار کاری که از سوی کارفرما به وی ارجاع شده نیازمند می باشد.
یکی از واژه هایی که در مبحث جرائم قانون کار نیز به آن پرداخته شده است. واژه کارگر نوجوان است، بر اساس ماده ۸۰، ۸۱، ۸۲ تا ۸۴ قانون کار، کارگری که دستش بین ۱۵ تا ۱۸ سال تمام باشد کارگر نوجوان نامیده می شود و باید در بدو استخدام توسط سازمان تأمین اجتماعی مورد آزمایش های پزشکی قرار گیرد. قانونگذار به این خاطر این کارگران را از بقیه کارگران احصاء نموده که این کارگران به دلیل کمی سن در معرض خطرات و عوامل زیان آور و مشکلات ناشی از محیط کار قرار دارند. لذا قبل از استخدام باید وضعیت سلامتی آنها بررسی شده باشد.
مفهوم کارفرما
براساس ماده ۳ قانون کار، کارفرما شخصی است حقیقی یا حقوقی که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی کار می کند، مدیران و مسئولان و بطور عموم کلیه کسانی که عهده دار اداره کارگاه هستند، نماینده کارفرما محسوب می شوند و کارفرما مسئول کلیه تعهداتی است که نمایندگان مذکور در قبال کارگر به عهده می گیرند. در صورتی که نماینده کارفرما خارج از اختیارات خود تعهدی نماید
و کارفرما آن را نپذیرد در قبال کارفرما ضامن است بنابراین با توجه به تعریفی که در قسمت های قبل از کارگر بعمل آمده، مفهوم کارفرما واضح تر شده، لذا برای بررسی رابطه میان آن دو در نهایت باید به این نتیجه رسید که آیا رابطه موجود، رابطه کارگری و کارفرمایی است یا خیر، که در صورت وجود این رابطه، یک طرف، کارگر و طرف دیگر کارفرما خواهد بود.
بعنوان مثال اگر کارگری متصدی حمام های موجود در یک معدن باشد این فرد، کارگر آن معدن محسوب می گردد، زیرا حمام هما جزء کارگاه معدن محسوب می گردند. همچنین مربی مهد کودک یک کارگاه بسته بندی، در صورتی که به دستور کارفرما یا نماینده وی این کار را انجام دهد و از وی مزد دریافت نماید کارگر کارگاه بسته بندی محسوب می گردد، زیرا مهد کودک جزئی از کارگاه محسوب می شود. البته همیشه کارگاه یک محل یا ساختمان نمی باشد و ممکن است یک اتومبیل، کشتی یا هواپیما و غیره باشد، همچنین کارفرما لازم نیست مالک محل کارگاه باشد همین که کارفرما سرمایه اولیه ابزار کار و مواد اولیه و ماشین آلات را مهیا نماید و از کارگر درخواست کار در مقابل مزد را بنماید، کافی است.
نکاتی که در ثبت دادخواست باید رعایت کنید :
- باید آدرس کارفرما به صورت دقیق وارد شود تا ابلاغیه ارسال شود.
- محل کار نیز باید مشخص شود که اداره کار مربوط به آن منطقه مشخص شود.
- مدارک خود را به صورت کامل بارگزاری کنید. لیست بیمه، پرینت حساب و هر مدرک دیگری که دارید.
- باید خواسته های خود را در شرح خواسته بنویسید.
- اگر وکیل دارید برای شکایت از کارفرما وکالت آن را بارگزاری کنید.
- در قسمت بیمه نیز کد خود را وارد کنید ( اگر بیمه شده اید )
مراحل شکایت از کارفرما بدین صورت است :
- ابتدا باید در سایت سامانه جامع اداره کار به نشانی mcls.gov.ir ثبت نام کنید.
- سپس احراز هویت می شوید : به صورت آنلاین یا باید به پیشخوان دولت مراجعه کنید.
- قسمت خدمات سامانه بروید گزینه ثبت دادخواست بدوی را زده و تایید را بزنید.
- باید در فرم بعدی که برایتان نمایش می دهد تمامی فیلد ها را پر کنید.
- اداره کار تعیین جلسه می کند و زمان و مکان را برای شما مشخص می کند.
- برگزاری جلسه به صورت حضوری
- صدور رای توسط کارشناس اداره کار با حضور نمایندگان
شکایت کارگر از کارفرما
مطابق با قانون مطابق با قانون کار، کارگر دارای حقوقی می باشد این حقوق سالانه توسط هیئت وزیران در اسفند ماه هر سال تعیین می گردد.
مطابق قانون هیچ کارگری نباید کمتر از حداقل های تعیین شده توسط قانون دستمزد در هیچ دریافت دستمزد بیشتر از قانون و تصویب نامه هیات وزیران مطابق توافق کارگر و کارفرما امکان پذیر می باشد و نه مشکلی نخواهد داشت د ر صورتی که بین کارگر و کارفرما در مورد حداقل حقوق اختلافی حادث شود و کارگر نتواند.
دستمزدی بالاتر از آنچه که قانون تعیین کرده را اثبات کند صرف حداقل قانونی به او تعلق خواهد گرفت بر اساس قانون کار، کارگر شخصی است که دعوا در مقابل دریافت حق السعی اعم از سهم سود مزد یا هر عنوان دیگری در مقابل درخواست کارفرما و به درخواست او کار می کند کارگر ممکن است تمام وقت یا پاره وقت باشند.
منبع : آریا دادیار