به گزارش فارس پیش از سال جدید اخباری مبنی بر ارزشیابی نیروهای قرادادی شهرداری برای تعدیل وجود داشت که این تعدیل برخلاف وعده های مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر تهران بود. مدیران جدید شهرداری چند ماه پیش از پایان سال اعلام کرده بودند تعدیلی در کار نخواهد بود.
در همین زمینه ابراهیم شیخ، معاون منابع انسانی شهرداری تهران در ۴ دی ماه سال گذشته با بیان اینکه در حال ساماندهی نیروها هستیم و قصدی برای تعدیل نیرو وجود ندارد، خاطر نشان کرده بود: « در واقع این ساماندهیها با هدف ارتقاء بهرهوری نیروی انسانی است ما هم اکنون در حال ایجاد یک بازار کار داخلی در شهرداری تهران هستیم تا این سبد را به گونهای مدیریت کنیم که همه نیازهای نیروهای انسانی در شرکتهای تابعه شهرداری برطرف شوند. تصمیم گرفتیم برای این موضوع نخبگانی را از طریق آزمون جذب کنیم و اینکه گفته میشود آزمون قرار است برای تعدیل نیرو اتفاق بیفتد به هیچ وجه صحت ندارد. در شهرداری تهران قصدی مبنیبر تعدیل نیرو وجود ندارد.»
ولی با وجود این ادعاها نه تنها در شهرداری بلکه در شورای شهر نیز تعدیل ۴ درصد از نیروها انجام شد و نیروهایی با سابقه ۱۰ تا ۱۵ سال کار نامه پایان کار دریافت کردند. این تعدیل در حالی صورت گرفت که رئیس شورای شهر اعلام کرد که به این موضوع رسیدگی خواهد کرد اما بنا بر گزارش های موجود و حضور نیروهای معترض تعدیل شده، تاکنون هیچ اقدامی برای ادامه کار آنها صورت نگرفته است.
یکی از کارکنان شورای شهر با ۸سال سابقه به فارس گفت: در حالی که دوازده روز تا پایان کاری سال ۹۶ باقی مانده بدون هیچ گونه اطلاع قبلی نامه تسویه حساب به دستمان رسید. باورد کردنی نبود و هر چند که تا پیش از این نیز برخی از نیروها با سابقه سه سال کار ویا کسانی که دو سال تا بازنشستگی وقت داشتند را در اختیار گذاشته یا مجبور به خانه نشینی کردند! اعضای شورای شهر بهترین و شریف ترین نیروهایی را از کار برکنار می کنند که در طی سالهای گذشته خدمت صادقانه ای داشته اند، نیروهای سالمی که سال ها به شهر وشهروندان خدمت کرده اند امروز به دلیل تسویه حساب های سیاسی به سهولت کنار گذاشته می شوند با تاکید بر اجرای عدالت وعدالت محوری !
اعتراض نیروهای تسویه شده باعث شد تا برخی از اعضای شورای شهر موضع گیری کنند. ابراهیم امینی، عضو شورای پنجم اقدام شهرداری در تعدیل نیروها در شب عید را نادرست خواند. وی در گفتگویی در ۲۲ اردیبهشت سال جاری گفته است: « متاسفانه در شب عید و هنگامی که باید به شهروندان عیدی بدهیم شاهد آن بودیم که تعدادی از نیروهای شهرداری تهران تعدیل و یا عدم ادامه همکاری با آنها مطرح شده است. وی افزود: بنا به هر دلیلی این کار را غیراخلاقی می دانم.. اینکه دلایل خاصی برای عدم ادامه کار وجود دارد، باید مورد بررسی قرار بگیرد و اگر شهرداری این موضوع را بررسی نکرده است جای تامل دارد.»
ادامه اعتراض و تحصن نیروهای تعدیل شده
حضور و اعتراض در مقابل شورای شهر و شهرداری تهران در سال جدید به اقدام هر روزه نیروهای تعدیل شده تبدیل شده و با حضور در این اماکن خواهان رسیدگی و شنیدن و رسیدگی به اعتراض های خود توسط رئیس شورای شهر هستند. خبرنگار اجتماعی فارس با حضور در میان افراد معترض و گفتگو با برخی از نیروهای تعدیل شده، گزارشی از اوضاع آنها تهیه کرده که برخی از اظهارات بسیار قابل تامل است.
یکی از افراد که تعدیلی یکی از شهرداری های مناطق بود، عنوان کرد که :« بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر پیش از سال تعدیل شده اند. شهرداری اعلام کرده که دلیل تعدیل ها به خاطر ناکارآمدی بوده است. در حالیکه بسیاری از این نیروهای دارای سوابق و تحصیلات بالایی با مدارک دکترا و فوق لیسانس هستند. بنده جزء کانون نخبگان، انجمن بین المللی نخبگان مددکاری و کانون مخترعین هستم که نامه تسویه حساب را پیش از عید به دستم دادند.»
بیشتر کسانی که در این تجمع اعتراضی حضور داشتند اعلام می کنند که دارای قراداد هادیان بوده و بیش از ۱۰ سال سابقه فعالیت در شهرداری و شرکت های تابعه را دارند. یکی دیگر از معترضان عنوان می کند: «بنده۱۷سال سابقه کار دارم و در سال گذشته قرارداد هادیان داشته است. در بخش منابع انسانی منطقه ۲۲ فعالیت می کردم. با ۱۷ سال سابقه کار، دو فرزند و مستاجری، ۲۸ اسفندماه به ما اطلاع دادند که دیگر سر کار حاضر نشوند و برای تسویه اقدام کنند. دلیل آن را هم نمره پایین در ارزشیابی اعلام کردند که توسط حراست انجام شده بود. به هر کجا هم که مراجعه کردیم هیچ فایده ای نداشته و گوش شنوایی نیست. شهرداری هم فقط می گوید بررسی می کنیم ولی نزدیک به دوماه گذشته و هیچ خبری نیست. جناب آقای شیخ هم ما را راه هم نمی دهند تا به درد ما رسیدگی شود.«
یکی از بانوان تعدیل شده شهرداری با اعتراض به روند بررسی اعتراضات گفت:« فقط به ما وعده و وعید دروغ می دهند، اکثر ما مدرک دکترا و فوق لیسانس داریم. در ۲۸ اسفند ساعت ۱۰ صبح با ما تماس گرفتند که دیگر سر کار نیایید و آگاهانه این کار را کردند؛ چرا که ایام عید تعطیل است و می دانستند صدای ما به کسی نخواهد رسید. این تعدیل ها سلیقه ای بوده است. هیچ کدام از ما نه قبلا تذکری داشتیم و نه نامه ای در کمیته انضباطی.»
نکته جالبی که برخی از معترضین عنوان می کنند این است که پس از تعدیل این نیروها بلافاصله نیروهای جدیدی به صورت مخفیانه جایگزین آنها شده اند. یکی دیگر از نیروهای معترض تعدیل شده می گوید:«۱۵ سال سابقه کار دارم. با امضای هاشمی رفسنجانی که آن زمان در مترو بودند، بنده استخدام شدم. اما ۲۸ اسفند سال گذشته به ما گفتند که شما اخراج شده اید و دیگر حق ندارید سر کار حاضر شوید. بعد از ۱۵ سال کار که در قسمت نگهبانی بودم به بنده می گویند نمره ارزشیابی شما پایین است! ارزشیابی گذاشتند که اگر مسئول مستقیم شما از ۱۰۰ نمره کمتر از ۶۰ به شما بدهد، شما اخراج می شوید، این شیوه اصلا قانونی نیست و سلیقه ای رفتار می شود. به آقای شیخ مراجعه کردیم و جلسه گذاشتیم. وعده هایی داد ولی هیچ وقت عملی نشد. بارها برای وی نامه نوشتم اما جوابی نداد.»
بیشتر نیروهای تعدیل شده معترض به شیوه غیرمنصفانه ارزشیابی هستند که بسیاری از نیروها با سابقه های طولانی مدت را اخراج کرده اند و این شیوه را کاملا سلیقه ای و منطبق بر منافع شخصی مسئولان می دانند. در همین رابطه فارس در ۵ فروردین سال ۹۷ گزارشی با عنوان :« اخراج نیروهای شهرداری در اولین روز سال ۱۳۹۷» بر روی خروجی قرار داد که با تکذیب معاونت توسعه منابع انسانی روبه رو شد اما به نظر می رسد اقدامات انجام شده در دو ماه اخیر کاملا برخلاف منافع کارکنان و نیروهای شهرداری صورت گرفته و صدها تن از نیروهای تعدیل شده برای احقاق حقوق خود چاره ای جز تجمع در مقابل شورای شهر تهران و شهرداری ندیده اند.