علاقمندان به دانشگاه قید استخدام دولتی را از سر بیرون کنند/ صندلی دانشگاه ها خالی است

به گزارش صاحب نیوز؛ به نقل از آرمان زنان، این روزها حال و هوای دانشگاه ها مساعد نیست. اغلب آنهایی که دیپلم گرفته اند ترجیح می دهند به دانشگاه نروند و آن دسته ای هم که به دانشگاه می روند برای ترفیع رتبه کاری و افزایش حقوق است و آمارها نشان می دهد که درصد بسیار کمی از دانشجویان صرفا برای علم آموزی به دانشگاه می آیند چرا که اغلب آنها در سیستم های دولتی استخدام نمی شوند و ترجیح می دهند که کاری برای خودشان دست و پا کنند.

حالا این دانشجویان علم آموز به دو دسته پولدار و بی پول تقسیم می شوند که پول دارها شرکت تاسیس می کنند و سرمایه ها را روانه شرکت می کنند و بی پول ها کفش آهنی به پا می کنند و از این اداره به آن اداره می روند برای کار و اگر پارتی هم نداشته باشند سناریوی کار گردی همچنان ادامه خواهد داشت.

همه این موضوع ها عنوان شد تا برسیم به روز ۱۶ آذر؛ روز دانشجو روزی که همه دانشگاهیان باید به موازینی که در شرح وظایفشان است عمل کنند و بدانند دانشجو به دانشگاه می آید که علم آموزی کند، خلاقیت به خرج دهد و استعدادها و خلاقیت های خود را به منصه ظهور برساند.

در این میان برخی از دانشجویان، دانشگاه را با مراکز تفریحی و پاتوق ها اشتباه گرفته اند به طوری که آمارها نشان می دهد برخی از دانشجویان سیگاری هستند و برخی دیگر به مواد مخدر گرایش پیدا کرده اند.

اما در این میان دانشجویانی هستند، که نه تنها برای علم آموزی به دانشگاه وارد شده اند بلکه در این عرصه گام های بلند برای ترقی و پیشبرد اهداف عالیه نظام برداشته اند.

* روز دانشجو روز درایت و تفکر جوانان است

سارا سلیمیان، دانشجوی کارشناسی ارشد رسانه در گفتگو با خبرنگار ما می گوید: دانش آکادمیک حاصل مدرنتیه بوده و اشخاصی که صاحب درجات آکادمیک می شدند جایگاه و رتبه خاصی در جامعه خود کسب می کردند و همیشه بودند دانشجویانی که به دروازه های علم مخزنی پشت پا زده و دروازه های علم نوین را رو به بشر گشوده اند.

وی ادامه می دهد: با ورود به دنیای متجدد کنونی دنیای پسا مدرن مدرنتیه دیگری شد و با نگاهی به پامدرنسیم نیز می نگرد، شیوه و سبک مدرنیزم حتی با یک روز گذشته متفاوت است و با سرعتی شگفت انگیز به تغییر خود ادامه خواهد داد.

سلیمیان تصریح می کند: در این دوره که تغییرات به سرعت انسان را به ماشین کار تبدیل می کند دیگر نمی توان به مدارک تحصیلی آویخته بر دیوار تکیه کرد به طوری که هر روز باخبر می شویم آمار بیکاری بالا رفته است و افرادی با مدارج بالا باید به کارهایی فوق العاده سطح پایین تر رو بیاورند تا بتوانند تنها مخارج اولیه زندگی را تامین کنند.

این کارشناس ارشد رسانه، می گوید: اگر بخواهیم به ریشه شناسی این معضل بپردازیم نمی توان در این میان آن را به انتها رساند و صورت مسئله را نادیده گرفت.

به گفته او، اقتصاد دولتی عاملی مهم در جهت بروز مشکلات اقتصادی و اشتغال جوامع است و این پایه سست پس از اقتصاد، فرهنگ و مدنیت را هدف گرفته و به مخاطره می اندازد و حال چه باید کرد اقتصاد را نادیده بگیریم یا فرهنگ را، تحصیلات آکادمیک را نادیده بگیریم یا دانش تجربی را، در حقیقت اشتغال و تحصیلات و فرهنگ و اقتصاد دو روی سکه زندگی فردی و اجتماعی ماست و برای اصلاح هر کدام می توان از روی دیگر شروع کرد چون این مولفه ها دال و مدلول یکدیگر هستند.

او می گوید: تنها یک پیام ساده برای علاقمندان به تحصیلات دانشگاهی داریم اول اینکه دندان طمع استخدام دولتی را باید کشید و نباید برای استخدام تحصیل کرد چون اقتصاد دولتی ظرفیت محدودی داشته و ممکن است روزی چشم باز کنیم و عمر خود را هدر رفته ببنیم.

سلیمیان اضافه می کند: در حقیقت وظیفه دانشجو و افرادی که به دنبال تحصیلات آکادمیک هستند در این برهه از تاریخ پایه گذاری علم خواهد بود تا نسل های بعدی بتوانند برای توسعه جامعه گام بردارند و تا زمانی که شالوده مناسبی پایه گذاری نشود نمی توان انتظار رشد و گسترش اقتصاد و فرهنگ را داشت؛ «نکاشتند و ما نخوردیم ما بکاریم تا دهه ها بخورند.»

سلیمیان روز دانشجو را روز درایت و تفکر جوانان می داند و خاطر نشان می کند: با وجود سرعت روز افزون تکنولوژی اگر علم داشته باشیم انسان بی سوادی بیش نخواهیم بود.

* روز دانشجو روز میثاق با ارزش ها و آرمان های جامعه علمی است

استاد مرضیه شمس نیز می گوید: در حال حاضر صندلی دانشگاه ها خالی است و از افرادی که بخواهند تحصیلات عالیه را ادامه بدهند کاسته شده است.

او ادامه می دهد: یادم هست زمانی که دیپلمه ها برای ورود به دانشگاه ها رقابت های سختی را پشت سر می گذاشتند و ظرفیت دانشگاه ها هم برای خیل عظیم کنکوری ها کم بود اما در حال حاضر این قضیه کاملا برعکس شده است و دانشگاه بروها کم شده اند.

شمس تصریح می کند: این موضوع از دو سو باید مد نظر قرار بگیرد یکی اینکه تورم باعث شده است که جوانان بیشتر به کار فکر کنند تا درس و دیگر اینکه در کل تفکر جامعه نسبت به دانشگاه عوض شده است و اغلب خانواده ها ترجیح می دهند که فرزندانشان را حرفه آموز بار بیاورند تا علم آموز در صورتی که در کنار علم حرفه را هم می توان آموخت.

شمس روز دانشجو را روز میثاق با ارزش ها و آرمان های جامعه علمی خطاب می کند و می گوید: دانشجو یعنی علم آموزی و حرکت به سوی عرصه های علمی پیشرفته در جهان.

تدریس خصوصی آیلتس

دیدگاه ها (۱)

  1. بشر اولیه گفت:

    حالا مگه دیپلم داشته باشیم به ادارات دولتی راه پیدا می کنیم ؟؟؟؟؟

دیدگاه خود را به ما بگویید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

کانال استخدام در تلگرام

› استخدام تهران

استخدام شهرستانها