عیدی و سنوات سال ۹۵ چگونه محاسبه می‌شود؟

خبرگزاری تسنیم: یکی از مواردی که در ایام منتهی به نوروز برای افراد بسیار مهم می‌شود میزان پاداش و سنوات پرداختی به آن‌ها است که البته برخی از صاحبان کار در محاسبه و پرداخت اصول را رعایت نمی‌کنند.
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم،میزان نوشت: با نزدیکی به ایام پایانی سال یکی از مهمترین موارد کارمندان، کارگران و صاحبان کار پرداخت عیدی و سنوات است و این موارد کاملا با توجه به پایه حقوق تعیین شده برای افراد تعیین و پرداخت می‌شود.
کلیه کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد ، بعنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.
مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یکسال در کارگاه کار کرده‌اند باید به ماخذ ۶۰ روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه گردد. مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده در فوق تجاوز نماید.
در کارگاه‌هائی که مطابق رویه جاری کارگاه بیش از مبالغ فوق پرداخت می‌نمایند. عرف کارگاه معتبر خواهد بود.
رسیدگی به اختلافات ناشی از اجرای این قانون در صلاحیت مراجع پیش بینی شده در فصل حل اختلاف قانون کار است.
نحوه محاسبات مربوط به عیدی و پاداش و حق سنوات و همچنین محاسبات بیمه و مالیات عیدی و پاداش و حق سنوات سال ۱۳۹۵ به شرح زیر خواهد بود:
حداقل عیدی و پاداش معادل دو ماه حداقل حقوق : ۱۶۲۴۳۳۲۰ = ۶۰ روز * ۲۷۰۷۲۲حداکثر عیدی و پاداش معادل سه ماه حداقل حقوق : ۲۴۳۶۴۹۸۰ = ۹۰ روز * ۲۷۰۷۲۲حق سنوات معادل یک ماه آخرین حقوق بعنوان مثال: ۸۱۲۱۶۶۰ = ۳۰ روز * ۲۷۰۷۲۲لازم به ذکر است، عیدی و پاداش محاسبه شده با این فرض است که کارگر یک سال شمسی کارکرد داشته باشد ، در غیر اینصورت باید به نسبت لحاظ گردد.
همچنین برای محاسبه حق سنوات ممکن است بر اساس طرح طبقه بندی مشاغل پایه حقوقی کارگران متفاوت باشد و بجای ۲۷۰۷۲۲ ریال مبالغی بیشتر لحاظ گردد.
عیدی و پاداش و حق سنوات را می‌توان به صورت ماه به ماه لحاظ کرد یعنی به صورت ماهانه در لیست بیمه و مالیات محاسبه نمود ولی در پایان سال به کارگران پرداخت کرد:
۱۳۵۳۶۱۰ = ۱۲ ماه / تقسیم بر ۱۶۲۴۳۳۲۰ = ۶۰۰روز * ۲۷۰۷۲۲ = عیدی وپاداش۶۷۶۸۰۵ = ۱۲ماه / تقسیم بر ۸۱۲۱۶۶۰ =۳۰ روز * ۲۷۰۷۲۲ = حق سنوات
اگر جمع حقوق، مزایا و حق سنوات بیشتر از ۱۳۰۰۰۰۰۰ ریال در ماه شود ، طبق ماده ۸۴ ق.م.م مازاد آن مشمول مالیات خواهد بود.
در این زمینه می‌توان گفت مهلت ارائه لیست مالیات حقوق به اداره امور مالیاتی بعد از پایان هر ماه ،فقط ۳۰ روز است، همچنین معافیت پرسنل و کارگران از مالیات بر حقوق (لیست معاف از مالیات است و هیچگونه مالیات قابل پرداخت نداریم ) دال بر این موضوع نیست که لیست مالیات حقوق را ارائه نکنیم . حتما لیست مالیات حقوق را به اداره امور مالیاتی مربوطه در مهلت مقرر ارائه دهید در غیر اینصورت با جرایم مالیاتی رو برو خواهید شد.
مالیات عیدی و پاداشطبق محاسبات انجام شده فوق اگر عیدی و پاداش یک کارگر (که یک سال کامل شمسی کارکرد کرده است) را مبلغ ۱۶۲۴۳۳۲۰ ریال در نظر بگیریم خواهیم داشت:
مبلغ عیدی مشمول مالیات ۳۲۴۳۳۲۰ = ۱۳۰۰۰۰۰۰۰ – ۱۶۲۴۳۳۲۰مبلغ مالیات ۳۲۴۳۳۲ = ۱۰% *۳۲۴۳۳۲۰
لازم به ذکر است، بر اساس بند ۱۰ ماده ۹۱۱ ق.م.م ، معافیت مالیاتی عیدی و پاداش برابر با یک ماه معافیت سالیانه ماده ۸۴ ق.م.م ( مبلغ ۱۳۰۰۰۰۰۰ ریال ) است.
بیمه عیدی و پاداش طبق قانون تامین اجتماعی عیدی و پاداش و حق سنوات مشمول بیمه نیست و بیمه به آنها تعلق نخواهد گرفت.
در بین کارگاه‌‌ها عرف بر آن است تا سنوات را در پایان هر سال یا در پایان سال‌های زوج پرداخت کرد، اما برخی از کارگاه‌ها بدون اطلاع رسانی به کارگر و کارمند سنوات را به صورت ماهیانه به حقوق افراد اضافه می‌کنند و افراد بدون اطلاع از این موضوع فکر می‌کنند که این مبلغ حقوق آن‌ها است.
البته بارها دیده شده که مسئولان کارگاه و شرکت میزان مبلغ اعلامی در ابتدای کار که به توافق دو طرف رسیده است را حقوق فرد اعلام می‌کنند اما در پایان سال در زمانی که باید سنوات پرداخت کنند بیان می‌کنند که سنوات در دل حقوق پرداخت شده است و یک حساب ساده نشان از آن دارد که عملا برخی از صاحبان کار حقوق توافق شده را به کارمندان و کارگران پرداخت نکرده‌اند.

تدریس خصوصی آیلتس

دیدگاه ها (۲)

  1. جواد گفت:

    با سلام. من یه حساب سر انگشتی کردم برای یک خانواده دو نفره که اگر خیلی ساده غذا بخورن میشه ۶۰۰۰ تومان پنیر برای ۲ نفر در ۳ وعده + ۴ تا نون سنگگ برای ۲ نفر در ۳ وعده و اگه تا آخر ماه به همین روش ادامه بدن میشه ۳۰۰ هزار تومان فقط هزینه نون سنگگ و پنیر ….ممنون از مسئولین عزیز بابت تصویب ۸۱۲۰۰۰ تومن قانون کار ….اجاره خانه،رفت آمد،دوا دکتر ،پوشاک و … هم پیشکش

  2. جواد گفت:

    مصوبه ضدکارگری در مجلس شورای اسلامی

    عضو شورای عالی کار با اشاره به مصوبه ضد کارگری مجلس شورای اسلامی در خصوص سقف معافیت مالیاتی کارگران با کارمندان، گفت: یک نماینده مجلس با این استدلال که کارگران حقوق کمتری دریافت می‌کنند، باید مالیات بیشتری بپردازند درصدد توجیه اقدام مجلس است.

    به گزارش فارس، امروز مجلس شورای اسلامی در اقدامی سقف معافیت مالیاتی کارمندان دولت را ۲ میلیون تومان و سقف معافیت مالیاتی کارگران را ۱.۵ میلیون تومان تصویب کرده است.

    بر اساس این گزارش، در شرایطی که کارگران کشور کمترین میزان حقوق و مزایا را در کشور دریافت می‌کنند و نسبت به کارمندان از امکانات کمتری برخوردار هستند انتظار می‌رفت تا بیشتر مورد توجه مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گیرند.

    این مصوبه تبعیضی آشکار در جهت افزایش فاصله طبقاتی و توزیع ثروت در کشور خواهد بود و حتی اگر کارگری در کشور تا ۲ میلیون تومان نیز حقوق دریافت کند باید تا سقف ۱.۵ میلیون تومان مشمول معافیت مالیاتی باشد.

    در این باره توجیهی از سوی یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ارائه شده مبنی بر اینکه چون حقوق کارگران کمتر از یک میلیون تومان است باید سقف معافیت مالیاتی‌شان ۱.۵ میلیون تومان باشد.

    بنابراین این نماینده مجلس کاملا آشکار بر بالاتر بودن قدرت خرید کارمندان نسبت به کارگران اعتراف کرده است اما با این حال در تصویب معافیت مالیاتی تبعیضی آشکار بوجود آورده‌اند.

    در این باره فرامرز توفیقی، عضو شورای عالی کار و رئیس کمیته دستمزد مجمع نمایندگان کارگران به فارس گفت: در شرایطی که نمایندگان مجلس عهد و پیمان بسته بودند که از حقوق مردم دفاع کنند شاهد خلف وعده و خروج از وظایف اصلی‌شان هستیم.

    وی با طرح سوالی گفت: آیا نمایندگان مجلس هیچگاه مطالبات و درخواست‌های سالیان گذشته در شورای عالی کار را برای رفع این تبعیض آشکار مطالعه‌ کرده‌اند؛ آیا برداشت از جیب ۱۳ میلیون کارگر که زیر خط فقر حقوق دریافت می‌ کنند، مصداق بی‌عدالتی و بی‌کفایتی نمایندگان مجلس نیست؟

    توفیقی گفت: آیا هیچگاه به فکر وادار کردن دلالان و واردکنندگان بزرگ که هر ساله بر ارزش ثروتشان افزوده می‌شود و در عین حال موجب بی‌نظمی در بازار می‌شوند، هستند؟

    این عضو شورای عالی کار با تاکید بر اینکه آیا نباید به دولت تدبیر و امیدی که با هدف گسترش عدالت اجتماعی آمده، خرده گرفت؟ تصریح کرد: چرا اینگونه درخواست تبعیض‌آمیزی را دولت به مجلس ارائه کرده و آیا نباید از وزارت کار برای این بی‌توجهی و عدم انجام وظیفه خرده گرفت.

    این فعال کارگری تاکید کرد: باید در پاسخ به این سوالات اندیشه شود و بهتر است به جای اقدامات ضد کارگری در دولت و مجلس، کمی به فکر این قشر زحمت‌کش در جامعه باشند. چرا که کارگران همواره در طول سال‌های پس از انقلاب تمام سختی‌ها را به جان خریده و همواره حامی نظام بوده‌اند.

دیدگاه خود را به ما بگویید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

کانال استخدام در تلگرام

› استخدام تهران

استخدام شهرستانها