برنامه‌های جدید و جذب ۷۰۰۰ سرایدار در آموزش و پرورش

طی سالهای گذشته توزیع نامتوازن نیروی انسانی و نبود یکپارچگی در قوانین استخدامی، وضعیت مبهم استخدامی پاره‌ای از معلمان حق التدریسی و وجودتعداد زیادی از نیروهای مازاد به‌ویژه در مراکز استان‌ها و بالاخص شهر تهران، موضوع ساماندهی نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش را به کلافی سردرگم تبدیل کرده است.
همه این مسایل سبب شد تا دو ماه پس از تصدی وزارت آموزش و پرورش توسط دکتر حمید رضا حاجی بابایی او با حضور در جمع پرشور خبرنگاران با تشریح برنامه‌های خود، سیاست‌های این وزارتخانه را در رابطه با جذب نیروی انسانی اعلام کند.
حاجی بابایی که با سابقه ۱۴ سال نمایندگی مجلس از بدنه آموزش و پرورش به عنوان وزیر انتخاب شده است با اذهان به این موضوع که به مشکلات این وزارتخانه آشنایی کامل دارد این نوید را داد که از این به بعد با نیازسنجی برنامه جذب معلمان دنبال می‌شود.
جذب ۷ هزار سرایدار
به گزارش خبرنگار بازارکار حاجی بابایی شنبه گذشته در نشستی صمیمانه با خبرنگاران با اعلام راه‌های ورود به آموزش و پرورش گفت: ورود از طریق تربیت معلم و در صورت نیاز پذیرش نیرو از داوطلبان آزاد با برگزاری آزمون راه‌های استخدام معلمان است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه طبق قانون حداقل مدرک تحصیلی جهت استخدام داشتن مدرک کارشناسی است افزود: برای پست‌هایی خدماتی و سرایداری نیز پیش بینی شده تا از طریق قرارداد کار معین نیرو جذب شود.
حاجی بابایی در این مراسم، خبر از جذب هفت هزار سرایدار در آینده‌ای نزدیک داد و گفت: در سال‌های اخیر کمبود این نیروها مشکلات فراوانی را برای مدارس ایجاد کرده بود.
وی با اشاره به اینکه سرایداران از طریق برگزاری آزمون جذب می‌شوند افزود: با این نیروها آموزش و پرورش قرارداد کار معین امضاء می‌کند و منظور از قرارداد کار معین این است که تا زمانی که آموزش و پرورش به این نیروها نیاز دارد از وجودشان استفاده می‌شود.
حاجی بابایی در تشریح صفات سرایداران گفت: سرایداری پست حساسی است و فرد امینی باید انتخاب شود که به همین دلیل سعی داریم با آزمون وگزینش بهترین افراد را جذب کنیم.
تغییرات شیوه جذب معلمان از طریق تربیت معلم
وی همچنین به تغییرات شیوه جذب معلمان از طریق تربیت معلم اشاره کرد و گفت: از این به بعد تربیت معلم یکسری نیروها را خود تربیت می‌کند و مابقی نیز با مدرک لیسانس وارد این دانشگاه می‌شوند.
وزیر آموزش وپرورش افزود: طبق هماهنگی با آموزش عالی مقرر شده تا علاقه‌مندان با مدرک لیسانس از دانشگاه‌های مختلف کشور بتوانند وارد این دانشگاه شده و با یک دوره کوتاه مدت به تحصیل و تدریس اشتغال یابند و پس از پنج سال مدرک کارشناسی‌ارشد به این معلمان اعطا شود.
وی با اشاره به دایر شدن مرکز نیروی انسانی و فناوری اطلاعات در این وزارتخانه ادامه داد: در نظر داریم در این مرکز با جمع‌آوری اطلاعات موجود و بررسی کمبودها اقدام به جذب معلمان در سال‌های آینده کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه طبق مصوبه مجلس این اجازه را داریم که کمبود معلمان مختلف را از میان فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها جذب کنیم افزود: با بررسی‌ها کمبودهای معلمان ورزش، مشاوره، بهداشت و … با برگزاری آزمون از میان فارغ التحصیلان مختلف تامین شده که زمان و نحوه به کارگیری این معلمان به زودی اعلام می شود.
وی با بیان اینکه در سامانه جدید مرکز نیروی انسانی و فناوری تمام کمبودها نشان داده می‌شود گفت: با تکمیل این سامانه در هر لحظه قادر خواهیم بود از کمبود نیروها در دورترین نقاط کشور اطلاع یابیم .
حق‌التدریسی‌ها زودتر از موعد  استخدام می‌شوند
تعیین وتکلیف وضعیت حق‌التدریسی‌ها از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست خبری بود که خبرنگاری با انتقاد از این صحبت وزیر که خبرنگاران هر وقت بیکار می‌شوند از حق‌التدریسی‌ها سوال می‌کنند گفت: بسیاری از معلمان با تماس با رسانه‌ها از وضعیت نامعلوم خود گله‌مندند.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ با بیان اینکه هنوز هم با بسیاری از این معلمان در نقاط مختلف کشور در ارتباط است گفت: در رابطه با وضعیت معلمان حق‌التدریسی باید اطلاع‌رسانی شفافی صورت گیرد تا نگرانی آن‌ها نیز برطرف شود.
وی با بیان اینکه طبق مصوبه مجلس ۶۰ هزار معلم حق‌التدریسی استخدام آموزش و پرورش می‌شوند گفت: مصوب شده این معلمان طی پنج سال به استخدام این وزارتخانه درآیند.
حاجی‌بابایی با بیان اینکه در قانون نیامده که هر سال چه تعداد از این معلمان استخدام شوند اما به حق‌التدریسی‌ها این وعده را داد که از زمان جلوتر بوده و در نظر دارد زودتر از این زمان تعیین شده استخدام این معلمان را عملیاتی کند.
حق‌التدریسی‌های دیپلمه نگران استخدام نباشند
وزیر آموزش و پرورش در رابطه با استخدام حق‌التدریسی‌های دیپلمه نیز به این نکته اشاره کرد که ۶۰ هزار حق‌التدریسی که از طرف مجلس مجوز استخدام آن‌ها صادر شده دارای مدارک تحصیلی مختلف هستند که همه آن‌ها استخدام می‌شوند.
وی افزود: معلمان حق‌التدریسی با مدرک لیسانس از ابتدا به صورت رسمی استخدام می‌شوند و مابقی نیز که دارای مدرک کاردانی  یا دیپلم هستند ابتدا با قرارداد پیمانی مشغول به کار شده و پس از ادامه تحصیل استخدام آن‌ها به قطعی تبدیل خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش سابقه تدریس را در استخدام رسمی این دستگاه بی‌اثر دانست و گفت: استخدام معلم دارای مدرک تحصیلی لیسانس یک قانون بوده و حتی اگر هم معلمی دارای مدرک دیپلم با سابقه تدریس بالاتری نسبت به یک معلم لیسانسه باشد باید طبق قانون معلمی که دارای مدرک تحصیلی لیسانس است، استخدام قطعی و رسمی شود.
حاجی بابایی با اعلان اینکه تحصیلات ویژه‌ای برای ادامه تحصیل معلمان پیش‌بینی شده است گفت: با هماهنگی وزارت علوم معلمان می‌توانند با شرکت در آزمون سراسری و رقابت با سایر معلمان ادامه تحصیل دهند.
وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت: ۱۵۰ هزار نیروی شاغل در آموزش و پرورش دیپلم و فوق دیپلم دارند که امسال در آزمونی سراسری رقابت می کنند و هر یک از این دو گروه پس از حضور در دوره های آموزشی پس از دو سال ارتقا تحصیلی می یابند.
وی افزود: در گذشته شرط شرکت در این دوره ها داشتن کمتر از ۲۵ سال سابقه بود اما این شرط حذف شد تا همه فرهنگیان از امکان بهره مندی از ارتقای تحصیلی بهره مند شوند.
استخدام ۷ هزار مربی نهضت
وزیر آموزش و پرورش در پایان این مراسم نیز در پاسخ به سوال خبرنگار بازارکار مبنی بر تعیین و تکلیف وضعیت استخدام مربیان نهضت در آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر فقط مقرر شده همان ۷ هزار مربی نهضتی که مجلس مصوب کرده به استخدام آموزش و پرورش درآیند.
این اظهار نظر وزیر آموزش و پرورش در شرایطی است که معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی هفته گذشته خبر از جذب آموزشیاران نهضت سوادآموزی به جای نیروهای شرکتی  داد و گفت: آموز‌شیاران نهضت سوادآموزی از ابتدای سال آینده به جای ۲۴ هزار نیروی شرکتی جذب می‌شوند.
وی با اشاره به دغدغه‌های آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور گفت: برخی از آموزشیاران در قالب مصوباتی جذب شده‌اند و سایر آموزشیاران نیز در طرح سوادآموزی فعالیت دارند که بنا به نیاز از آنان استفاده می‌شود و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.
لازم به ذکر است که وزیر آموزش و پرورش پیش از این نیز با مخالفت با ادامه همکاری معلمان شرکتی اعلام کرد که از سال آینده از ادامه فعالیت معلمان شرکتی جلوگیری می‌شود.
وزیر آموزش و پرورش در پایان با بیان این که برخی از واژه‌ها از جمله معیشت فرهنگیان باید بازتعریف شود اعلام کرد که ساماندهی امور مالی یکی از سیاست‌ها و برنامه‌های من است و گفت:تصدی‌گری آموزش و پرورش باید منوط به معلم شود و هر گونه اعتباری که در اختیار وزارتخانه قرار بگیرد باید برای معلم به کار گرفته شود و پیش‌بینی ما این است که ما می‌توانیم شان معلم را در حد و سعمان رعایت کنیم.

تدریس خصوصی آیلتس

دیدگاه خود را به ما بگویید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

کانال استخدام در تلگرام

› استخدام تهران

استخدام شهرستانها