مهمترین نکات در روز مصاحبه!

دوستان

دیدگاه مصاحبه‌کننده

هدف مصاحبه‌کننده شناسایی و انتخاب بهترین‌های هر حرفه است. درواقــع وی با هر پرسش بخشی از استعدادها، مهارت‌ها و خلاقیت‌های هر فرد را شناسایی می‌کند.

پرسش‌ها به منظور بررسی دقیق‌تر گفته‌های متقاضی طرح می‌شــوند. مصاحبه‌کننده چنانچه احساس کند پاسخ متقاضی به پرسش‌های استاندارد وی مصنوعی یا ناکافی است، با طرح پرسش‌های تخصصی‌تر و ارزیابی روان‌شناختی کارجو به صحت ارزش‌های مهارتی وی پی خواهد برد.

پس از طرح پرســـش‌ها، دریافت پاســــخ‌ها و ارزیابی کارجـویان به نتایج مورد نظر خود از مصاحبه دست خواهید یافت. اجازه دهید تا متقاضی تمام خواســــته‌ها و حرف‌هایش را به طور کــامل بیان کند. جز در برخی از موارد که موجب اتلاف وقت خواهد شد، خودتان نحوه پاسخ‌ها را کوتاه و طولانی کنید.

پس از اتمام مصاحبه و ارزشیابی هر کارجو، نقطه نظرات خودتان را یادداشت و درنهایت رای نهایی را بر ادامه همکاری کارجویان با شرکت صادر کنید.

تحقیق درباره مشاغل مختلف

ممکن است فرصت‌های شغلی مختلفی وجود داشته باشند، اما تطابق رشته دانشگاهی، تجربه و مهارت از جمله مواردی هستند که باید در اولویت‌های انتخاب شغل ارزیابی شوند. هر کارجو و متخصصی برای آغاز به کار و یا تغییر و تحول شغلی به آگــاهی از وضعیت بازار، چالش‌ها و فرصت‌هـــای شغلی مورد نظـــرش نیاز دارد تا بتواند با اتخاذ تصمیمی مناسب توانمندی‌هایش را به اثبات برساند. مهم‌ترین بخش‌های تحقیق شغلی به شرح زیرند:

انتخاب شغل و اهمیت اقتصادی آن

شاید در مرحله اول بزرگ‌ترین شرکت‌ها و ســازمان‌های بین‌المللی به دلیل جایگاه تجاری و ارزش منابع انسانی‌شـان به مشاغل خـــاص اعتبار می‌بخشند و همواره با استخدام کارشناسان برتر هر حوزه از طریق آزمون‌های مختلف، ارسال رزومه و مصاحبه نه تنها روند اشتغال را تسریع می‌کنند، موجب توسعه شرکت و ایجاد برندی ممتاز نیز می‌شوند. از این رو شناخت موقعیت اقتصادی شغل و جایگاه آن در میان کشورهای مختلف می‌تواند راهنمایی مناسب برای انتخاب و تداوم همکاری تلقی شود.

در واقع از یک سو تخصص‌ها و ســـوابق افراد به شرکت‌هــــا و مدیران هویت می‌بخشند و از سوی دیگر جایگاه ممتاز برخی از شرکت‌های بین‌المللی است که با ایجاد یک محیط کار حرفه‌ای شرایط مناسبی را برای ظهور خلاقیت‌های فردی و سکویی برای پرتاب کارجویان فرآهم می‌آورند.

تطابق رشته دانشگاهی و شغلی

در دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات، تخصص‌ها حرف اول را می‌زنند. به تبع تطابق رشته‌های دانشگاهی و شغلی نیز جزو زیرمجموعه‌های دستیابی به ایده‌آل‌ها محسوب می‌شوند. فقدان ارتباط مکمل میان مشاغل کاربردی و دانش مورد نیاز آن‌ها وقفه‌ای بزرگ در روند تداوم همکاری ایجاد خواهد کرد. اگر علاقه و انگیزه برای اشتغال وجود نداشته باشد، دلزدگی، افسردگی و بحران روحی ادامه همکاری را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد. به جز مبحث فنی و کاربردی ارتباط و اهمیت تطابق رشته شغلی و دانشگاهی، سرمایه‌گذاری و توسعه کسب و کار نیز با موانع بزرگی روبه‌رو می‌شود. فقدان سوابق کاری مرتبط قطعا خلاقیت کــــاری را از بین خــواهد برد و در دراز مدت موجب رکود اقتصادی خواهد شد.

میزان آمادگی و سطح علمی مهارتی کارجویان

مهم‌ترین خصوصیت هر کارجو نزد مدیر و مصاحبه‌کننده، آمادگی وی به لحاظ دانش و سطح تجربه کاری است. همیشه در مصاحبه‌های شغلی کارجویانی که اعتماد به نفس بیشتری دارند، با درک شرایط و فرآهم آوردن بستری مناسب، روند مصاحبه را به سمت اولویت‌های خود هدایت می‌کنند. فشار روحی نه تنها کـارجویان را از اجرای صحیح مصاحبه بازمی‌دارد، بازتابی کاملاً منفی در ذهن مصاحبه‌کننده ایجاد می‌کند.

راهکارهای متفاوتی برای غلبه بر استرس وجود دارند که بخش بسـیار زیادی از آن به مراحل پیش از برگزرای مصاحبه بازمی‌گردد. اساساً آمادگی برای آغاز مصاحبه شغلی با جمع‌آوری، تحقیق و مطالعه مقالات و گزارش‌هایی درخصوص نحوه برقراری ارتباط با مصاحبه‌کننده، هدایت جریان مصاحبه، بازخوانی اطلاعات شرکت نیروپذیر ایجاد می‌شود.

سطح علمی

به لحاظ سطح علمی، دانش تخصصی هر کارجو با اجرای آزمون‌های کتبی و شفاهی ارزیابی می‌شــــود. در این حوزه همیشــه افرادی در اولویت‌های استخدام قـــرار می‌گیرند که فارغ‌التحصیلان دانشکده‌های معتبر باشند، افتخارات و پروژه‌های موفقی داشته باشند و در عرصه بین‌المللی نیز با ارائه خلاقیت‌ها و استعدادهایشان سبکی نوین خلق کنند.

سطح مهارت

در سطح مهارت، ارزیابی‌ها برنحوه عملکردهای هر کارجو متمرکز خواهد شد. سوابق شغلی، مهارتی، خلاقیت، نوآوری و در نهایت تجربه حضور در شرکت‌های بین‌المللی و دارای برند تجاری از اولویت‌های استخدام مدیران است. در همین رابطه نحوه پاسخگویی کارجویان به پرسش‌های مصاحبه‌کننده نیز، سـطح توانمندی‌هـــای هر فرد را آشکار خواهد کرد.

تبلور خلاقیت‌ها

نمایش استعدادها و مهارت‌های کارجویان در همان جلسه مصـــاحبه محقق خواهد شد. مدیران و کارشناسان نیز باید صلاحیت دانش و سوابق شغلی کارجویان را تأیید کنند. به یاد داشته باشید؛ از میان چندین متقاضی کار و پس از رقابت با آن‌ها بهترین‌ها انتخاب خواهند شد. هر کس که بتواند پرسش‌های مدیران و آزمون‌های کتبی و شفاهی کارشناسان را بهتر و صحیح‌تر پاسخ‌ بدهد، احتمال موفقیتش بیشتر خواهد بود.

 روابط اجتماعی

امروزه مدیران به نحوه ارتباطات کارمندان‌شان نیز بسیار اهمیت می‌دهند و وجود روحیه انتقادپذیری و مسئولیت‌پذیری را از ارکان جدایی‌ناپذیر استخدام برمی‌شمارند. برقراری ارتباط تعاملی و روحیه کار گروهی جزو نخستین پرسش‌هایی است که اغلب مصاحبه‌کنندگان در همان جلسه‌های نخست مصاحبه از مصاحبه‌شونده می‌پرسند و انتظار پاسخی متقاعدکننده دارند. پیش از هر چیز باید بدانید که برقراری ارتباط ‌هنر است و این هنر امروزه نقـش تأثیرگـــذاری در ایجاد بسترهای اشتغال دارد.

بهترین شرکت‌ها و برندهای تجاری تنها به دلیل وجود کارمندان باتجربه و مدیریت اجرایی آن حائز احراز بهترین عناوین خواهند شد. بخشی از این موفقیت در جریان انتخاب صحیح مدیر در همان نخستین جلسه‌های مصاحبه، استخدام وهدایت کارمندان شکل می‌گیرد و بخشی دیگر نیز به دلیل میزان دانش، مهارت و تجربه کارمندان در نحوه بازاریابی، تبلیغات و اجرای صحیح فعالیت‌های تجاری است.

بسیاری از شرکت‌ها نیز به برخی از بهترین کارمندان‌شان حقوق‌های ویژه‌ای اعطا می‌کنند. ایجاد یک رابطه مناسب و دوطرفه و مسائل مالی پیوند تنگاتنگی با ادامه حضور یک کارمند در شـــرکت دارد. بنابراین در جایگاه مدیری مدبر سعی کنید تا با شناخت وضعیت کارمندان، شرایط ارتقای شرکت و کارمندانتان را فرآهم آورید.

به کارمندان اجازه دهید تا خودشان در موقعیت‌های حساس تصمیم بگیرند.

هـر مدیری با توجه به صلاحیت‌هـــای کارمندانش مسـئولیت‌هایی رابه آنان واگذار می‌کند. در پایان هر ماه نیز با ارزیابی‌هایی که انجام می‌دهد، میزان دقت و مهارت آنان را می‌سنجد. هرگونه دخالتی در این میان نه‌تنــها اعتماد به نفس کارمندان را کاهش می‌دهد، موجب بروز استرس و ناهماهنگی در اجرای وظایف خواهد شد. اغلب کارمندان خواستار حق تصمیم‌گیری درباره وظایف خودشان هستند. آن‌ها می‌خواهند حس اطمینان و اعتماد مدیران را جلب کنند. بنابراین با دادن حق اختیار و کنترل مسئولیت‌ها، قدرت تصمیم‌گیری و اعتماد آنان را افزایش دهید. اجازه دهید تا در شرایط بحرانی خودشان را نشان دهند و بر میزان آگاهی و دانش‌شان بیفزایند.

Authors: John E. Kobara and Melinda Smith

تدریس خصوصی آیلتس

دیدگاه خود را به ما بگویید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

کانال استخدام در تلگرام

› استخدام تهران

استخدام شهرستانها